Ázsiai instant tésztak

Ázsiai instant-tészták néven általában a gyorsan elkészíthető, száraz vagy előfőzött tésztákat értjük, amelyeket Ázsia különböző részein használnak. A legismertebb típusok közé tartoznak a japán ramen, a kína rizstészta, a vietnami phở és a dél-koreai ramyeon.

Az Ázsiában népszerű instant tészták gyorsan elkészíthető és kényelmes étkezési lehetőségek, különféle ízekkel és stílusokkal. Ezek a tészták általában gyorsfagyasztott vagy előre főzött formában érhetők el, és a felhasználók csak forró vízzel vagy forró leves hozzáadásával készíthetik el őket.


232termék 118
232termék 118

Ramen (Japán): Az instant ramen a japán ramen leveshez hasonló tészta, amelyet forró vízzel vagy leves hozzáadásával készítenek el. A csomagokban általában száraz tészta, fűszerek és gyakran valamilyen olaj vagy szósz található. Udon (Japán): A japán udon instant változata ugyanúgy készül, mint a ramen, de a tészta vastagabb és lágyabb. Mi Goreng (Délkelet-Ázsia): Egy népszerű indonéz stílusú sült tészta, amelyet forró vízzel főzve vagy áztatva készítenek el. Általában szójaszósz és egyéb ízesítőkkel fűszerezik. Instant Pho (Vietnám): A pho egy hagyományos vietnámi leves, és az instant változatokban a rizstészta és a fűszerek előre elkészítve találhatók. Mie Goreng (Indonézia): Ez az indonéz étel jellemzően sült tészta, amelyet gyorsan elkészíthető instant változatok is elérhetők. Tom Yum (Thaiföld): A tom yum egy csípős, savanyú thai leves, amelyet instant tésztával és fűszerekkel készítenek el. Gyakran tartalmaznak szárított zöldségeket és húsokat is. Laksa (Malajzia/Szingapúr): A laksa egy tejes kókuszleves, amelyet instant tésztával és fűszerekkel készítenek el. A csomagokban lévő tészták különböző vastagságúak lehetnek. Soba (Japán): A soba instant változata gyakran hideg tálalásra alkalmas, és forró vízzel vagy leves hozzáadásával készíthető el.